2009. június 6., szombat

Hírek a nagyvilágból

A gyermekek és serdülőkorúak 22 óra utáni, szülői felügyelet nélküli közterületen való tartózkodását korlátozó intézkedés bevezetését javasolja Ukrajnában az ország családügyi, ifjúsági és sportminisztere. Jurij Prodan szerint a szigorítás részben a szülők gyermekeik sorsa iránt érzett felelősségtudatát hivatott erősíteni. Az ifjúságért is felelős tárca vezetője úgy véli, hogy a tervezett intézkedéssel nem egyszerűen a gyerekek és kamaszok közterületen való éjszakai tartózkodását korlátoznák, hanem a szülőkre és a felnőttekre is befolyást kívánnak gyakorolni, hogy nagyobb felelősséggel viseltessenek a gyermekek nevelése, egészsége és összességében véve életük alakulása iránt.

Még ilyet :O még jó hogy nálunk nincs ilyen...de ha így haladunk nem sokára szükség lesz rá.

A guineai katonai kormányzat bűnüldözési illetékese szerint az állampolgároknak meg kell égetniük a fegyveres rablókat, hogy ne terheljék túl a börtönöket. A nyugat-afrikai ország fővárosában, Conakryban az utóbbi időben megnőtt a bűncselekmények száma, és gyakran vádolnak katonákat is rablásokkal és nemi erőszakkal. "Kérem önöket, égessenek meg valamennyi fegyveres banditát, akiket fegyveres rabláson érnek tetten" - közölte Moussa Tiegboro Camara százados. "A börtönök tele vannak, nem tudnak új foglyokat befogadni, a helyzet nem mehet így tovább" - közölte a városi vezetőkkel találkozva. Hozzátette: alakosoknak önvédelmi bizottságokat kell létrehozniuk a bűnözés megakadályozására.

Igen..bizonyosan az lesz a jó megoldás hogy ha nem is biztosak a bűnösségében akkor is égesség el szegény szerencsétlent...vagy azért mert nincs ennivalója és a gyerekének lop enni.....igen ez biztos jó megoldás lesz... :S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése